. Cum sa-mi fac site-ul? – partea I | hostingbv.com
Tel: 0722 324 432Luni-Sambata 10:00-20:00

Cum sa-mi fac site-ul? – partea I

Posted in: Web design si hosting Started by

Cum sa-mi fac site-ul? – partea I

Cand se gandesc la un site, cei mai multi incep prin a-si imagina designul in loc sa se gandeasca la continut. Se trece astfel usor peste cel mai important aspect al unui site – continutul. Atat timp cat nu ai ce pune pe site esti foarte departe de scopul final – acela de a avea o prezenta online si de a te prezenta vizitatorilor. De aceea prima intrebare pe care trebuie sa raspunzi este „Cine va crea continutul web?”.

Exista trei variante:

a) O persoana specializata in crearea de articole – are avantajul ca articolele sunt bine scrise iar continutul acestora este corect din punct de vedere al exprimarii si, nu in ultimul rand, din punct de vedere gramatical. Pe langa aceasta, o persoana specializata tine cont de regulile de SEO si va insera procentul corect de cuvinte cheie dupa care se urmareste promovarea in motoarele de cautare. Ca si dezavantaje putem enumera costul suplimentar deoarece trebuie sa platim pe cineva pentru a scrie acest continut si faptul ca acesta persoana, nefiind specializata pe domeniul respectiv nu poate intelege exact specificul afacerii si poate sa omita anumite informatii cheie.

b) Tu insuti, deoarece nimeni nu cunoaste mai bine specificul afacerii tale. Aceasta varianta necesita timp dedicat, exercitiu (ca un articol sa fie ok trebuie rescris si revizuit de mai multe ori pana sa ajunga la forma finala) si o mica doza de talent in exprimarea scrisa, exprimare care este mult diferita de cea orala.

c) Ultima si cea mai buna varianta ar fi sa conlucrati cu o persoana specializata. Dumneavoastra puteti concepe continutul brut care sa contina informatiile pe care doriti sa le transmiteti iar specialistul sa le revizuiasca si sa le dea forma finala. Aceasta metoda prezinta avantajul ca dvs. economisiti timp (dureaza mai mult sa rescrii un articol conform specificatiilor SEO si folosind o exprimare elevata decat sa concepi un draft care sa contina doar punctele principale si informatiile cheie dorite).

Inainte de a incepe editarea continutului trebuie sa aveti clarificata structura site-ului pentru a putea elabora un continut unitar, consistent si structurat care va usura accesul vizitatorilor la informatiile dorite si promovarea usoara.

Dar despre acest aspect vom discuta in urmatorul articol – Cum sa-mi fac site-ul? – partea II – Web Design si structurarea informatiilor

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact US

Numele tău (obligatoriu)

Adresa ta de email (obligatoriu)

Subiect

Mesajul tău

%d blogeri au apreciat: