Servicii de webdesign

Stiai ca oferim 30% reducere la al doilea website si 50% reducere la al treilea ?

Realizarea unui website implica mai multe costuri asociate, de aceea costul integral al unui site poate varia in limite destul de largi. O sa incercam sa detaliem mai jos structura pretului unui site pentru a va forma o idee si a putea face o antecalculatie cat de cat corecta care sa duca in final la stabilirea unui buget realist.

Asadar primele doua componente sunt achizitionarea domeniului si gazduirea.

    Pentru achizitionarea domeniului (presupunand ca vorbim de un domeniu .ro) exista doua variante:

a. cumpararea „pe viata” de la Romania Top Level Domain (rotld.ro) – 51,26 USD + TVA (24%)

                   avantaje: o singura plata si ai scapat de griji, domeniul ramane al tau pentru totdeauna

                   dezavantaje: daca te razgandesti si nu-ti mai place domeniul ai pierdut banii

b. inchirierea anuala – intre 9 si 15 Euro/an, in functie de resseler

Gazduirea domeniului inseamna undeva (ca si medie a pietei) la 5 euro/luna sau 50 euro/an, bani care se platesc la inceput.

Urmeaza costurile de realizare efectiva a website-ului, costuri care se pot imparti in trei:

a. designul – un template premium costa intre 40 si 60 euro. Daca dorim un design unic atunci costurile ajung de 10-20 mai mari in functie de complexitate si pretentii.

b. continutul – poate fi furnizat de beneficiar (si este cel mai recomandat deoarece acesta isi cunoaste cel mai bine afacerea) chiar in forma bruta pe care ulterior webdesignerul o „slefuieste”, sau poate fi facut de webdesigneri (copywriting) si atunci implica un cost suplimentar.

c. realizarea efectiva a site-ului – care este un proces care implica atat creativitate cat si multa munca care, bineinteles costa. La noi costurile de realizare sunt undeva intre 150 si 350 euro, in functie de complexitatea site-ului.

Si ultimul cost dar cel mai important dupa parerea noastra si nu numai (cu toate ca aproape de fiecare data este ignorat de beneficiari) este promovarea sau SEO-ul.

Majoritatea ignora acest aspect esential si prin urmare costurile mai sus amintite nu se amortizeaza iar site-ul nu-si atinge scopurile propuse – sa promoveze si sa vanda.

Pentru cei care inteleg acest aspect costurile variaza in functie de relevanta si „bataia” pe cuvintele cheie propuse. In general, pentru un site ar trebui prevazut un buget de minim 100 euro/luna pentru o perioada intre 3 si 6 luni.

 Cam acestea ar fi costurile asociate realizarii unui website si speram ca prezentarea de mai sus va va fi de un real folos in stabilirea bugetului si obiectivelor pentru urmatorul dumneavoastra website.

 

Vezi preturi hosting