Unul dintre obiectivele permanent urmarite de noi este diferentierea fata de concurenta. Consideram ca doar oferind servicii mai bune si mai deosebite fata de competitorii nostri vom fi preferati de potentialii clienti.

Unul din aceste servicii este serviciul de e-mail. Am ajuns la solutiile actuale dupa ce am mers initial pe aceleasi cai ca si majoritatea hosterilor. La inceput, acum vreo 6 ani am instalat si configurat primul nostru server de mail in house. Pe langa faptul ca, datorita latimii de banda de la acea data mergea destul de greoi mai aveam si problema constanta cu hackerii care periodic reuseau sa ne sparga sau sa ne omoare serverul.

Urmatoarea varianta a fost sa folosim, asa cum fac toti hosterii un prezent, spatiul de hosting si pentru email. Avantajele sunt mari – este stabil, greu de atacat si de penetrat, merge atat cu client de mail cat si cu interfata de webmail (cam spartana si urata, dar functionala). Acest tip de serviciu de mail comporta insa doua probleme, ambele destul de suparatoare din punctul de vedere al clientului:

1. Spatiul de stocare pentru mailuri – Datorita faptului ca majoritatea serviciilor de hosting pentru resseleri se taxeaza la spatiu, oferirea de casute mari cu capacitate mare de stocare (gen gmail, live, yahoo) devine costisitoare iar obiectia clientilor care iti reproseaza ca pe serviciile enumerate anterior este gratis este greu de combatut.

2. Lipsa filtrelor de spam – Acest lucru provoaca, si pe buna dreptate, nemultumire in randul clientilor care sunt nevoiti sa piarda timp ca sa filtreze si sa stearga manual o mare cantitate de mailuri nedorite, unele chiar periculoase.

Avand in vedere aceste probleme am cautat si am reusit sa gasim solutii care sa fie la fel de bune ca si serviciile oferite de giganti. Si le-am gasit exact la acesti giganti. Foarte putini stiu ca google a oferit un serviciu de mail gratuit similar cu gmail-ul dar pe domeniul clientului, inclusiv apps-urile. De aceea clientii nostri mai vechi beneficiaza si acum de acest serviciu. Incepand din acest an google ofera la un pret foarte accesibil (4 sau 5 USD/luna/casuta de mail), incluzand aici si servicii premium: back-up, spatiu de stocare de 25GB/cont, o suita de aplicatii de business dintre care putem enumera drive, task management, suita google office, ERP-uri, CRM-uri si altele care sunt foarte utile pentru orice afacere.

Pentru clientii mici, care sunt la inceput si nu au nevoie de mai mult de 50 de conturi am gasit o varianta premium oferita de Microsoft. Spatiul de mail virtual nelimitat, interfata Outlook.com asemanatoare cu celebrul Microsoft Outlook, conectare simpla si rapida cu orice client de mail, mai ales, desigur Outlook. Si aici avem o suita de aplicatii incluse: Agenda, Calendar, OneDrive (serviciul similar google drive de stocare si sharing de fisiere), precum si suita de Office Online (Word, Excel, Power Point si One Note). Vezi pozele de mai jos:

Deasemenea, un alt aspect care ne diferentiaza este faptul ca ne ocupam noi de partea de administrare a conturilor de mail. Clientul doar ne suna si ne cere sa cream, modificam sau stergem conturi, dupa cum doreste.

Pentru a vedea preturile click aici…