Pentru aplicatii speciale care necesita anumite tipuri de resurse trebuie dimensionate componentele calculatoarelor si serverelor pe care vor fi instalate astfel incat sa ruleze optim fara sa facem risipa de resurse care nu ajung sa fie folosite si deci de bani. In esenta la aceasta se reduce rolul proiectarii masinilor de calcul: utilizare la maxim a resurselor la cel mai mic pret.

Pentru acest serviciu se preteaza de la calculatoare de gaming mai pretentioase (de ex. calculatoare multidisplay pentru simulatoare) la statii de lucru pentru aplicatii de prelucrare grafica sau video performante si de la servere de supraveghere video la servere pentru desktop virtualization si cloud privat.

Tot aici, in aceasta categorie intra si alegerea echipamentelor de calcul in cazul retelelor noi sau extinderilor de retele existente, a inlocuirii echipamentelor uzate fizic si moral.

Suntem constienti de puterea financiara mai redusa a firmelor din Romania si de aceea incurajam si propunem echipamentele second-hand. Ales cu grija, atat in ce priveste configuratia cat si componentele, hardware-ul second hand poate indeplini cu brio functiile necesare, mai are o resursa de functionare sigura de cativa ani si pretul este doar o parte din pretul hardware-ului nou.